Öğrenciler Tatbikatla Depreme Hazırlandı
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında temel afet bilincinin geliştirilmesi amacıyla teorik eğitim ve uygulamalı deprem tatbikatı düzenlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Deprem Simülasyon Tırında düzenlenen uygulamalı eğitimde öğrenciler, simülasyon tırında 8 şiddetine kadar büyüklüğünde depremi bire bir yaşarken, herhangi bir deprem anında "çök, kapan, tutun" hareketiyle yaşam alanı oluşturulması gerektiğine dikkat çekildi. Deprem öncesinde aile afet acil durum planı hazırlamanın önemi de vurgulandı.
Deprem tatbikatı uygulamalı eğitiminde Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, akademik personel ve öğrenciler bulundu.
Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, “Ülkemiz aktif deprem kuşağında bulunduğundan bir ya da birden fazla yıkıcı depremi hayatımız boyunca yaşama ihtimalimiz oldukça yüksektir. Bu nedenle öncesinde hazırlıklı olmamız, deprem sırasında ve sonrasında doğru davranışlarımız can ve mal kayıplarını önlemede büyük önem taşımaktadır. Bu tür eğitimlerin ve tatbikatların sayısı arttıkça toplumda afetlere hazırlık kültürünü oluşturmak mümkün olacaktır.” sözlerine yer verdi.