2018-05-16

Üniversitemiz Danışma Kurulu Bilgi Paylaşım Toplantısı Yapıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin eğitim - öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının sürdürülebilir ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için önerilerde bulunmak amacıyla oluşturulan Üniversitemiz Danışma Kurulu; üniversitemizdeki birim, bölüm ve programlar hakkındaki çeşitli konularda istişarede bulunmak ve tavsiye niteliğinde kararlar almak maksadıyla Rektörlük Toplantı salonunda bir araya geldi.

Üniversite - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi başta olmak üzere birçok alanda bölgenin geleceğine yönelik çeşitli çalışmaların kurumsal işbirliği ile sürdürülmesine dair dış paydaş görüşlerinin alınmasının önemi üzerinde durulan toplantıda; üniversitenin gelişimine katkı sağlamak ve üniversitenin, kendisini çevreleyen iş ve eğitim dünyası gibi temel aktörler ile bağlarının güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda, üniversitemizin özellikle üniversite - sanayi işbirliği anlamında Teknoloji Transfer Ofislerinin aktifleştirilmesi konusunda önemli adımlar attığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Hedefimiz bir araştırma üniversitesi haline gelmek. Eğitim politikalarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

NKÜ öğrencilerinin işyerlerinde eğitimi konulu bir sunumda da bulunulan toplantıda; öğrencilerin günlük hayattaki tecrübeleri ile üniversiteden edindikleri teorik bilgilerin harmanlanmasının önemi ve işyerlerinde gerçekleştirilecek eğitim modeli olan, meslek yüksekokulları ve fakültelerde ‘Sektör Tümleşik Eğitim Modeli’nin ilgili bütün birimlere yayılmasındaki önem vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, Danışma Kurulunu oluşturan Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanlığı, Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile işbirliği halinde, öğrencilerimizin ilgili alanlarda haftanın belirli günleri ya da son sınıfın son döneminde fabrika, atölye ve işlik gibi uygulamalı eğitim olanağı veren birimlerde pratik kazanmalarına ilişkin üniversitenin bütün dallarında ‘İntörn Eğitim’e geçilmesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda söz alan konuşmacılar, üniversitemizde uygulanan ‘Çok Paydaşlı Ortaklık Modelinde Kariyer Hizmetlerinin Geliştirilmesi’ kapsamında yapılandırılan her dal için sanayi ve teknoloji birimlerinin örgütsel ağı içinde ziyaret edilerek Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin proje ortağı olduğu, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Trakyakariyer portalına kaydolmalarının sağlanması ile birim yöneticilerinin öğrencilerimize potansiyel pratik çalışma yöntemleri ve staj imkânları konusunda daha fazla farkındalık yaratması hususunda görüşlerini dile getirdiler.

Danışma Kurulunun çalışmasına dair çeşitli stratejilerin görüşüldüğü toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.