2019-11-20

Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Başarısı



Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması ve başarılı merkezlere ödül verilmesi amacıyla 7'nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni yapıldı.

Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2018 Yılı Performans Endeks Sonuçları Genel Sıralamasında 54 Üniversite arasından 22. olarak başarı elde etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK'ın yanı sıra Bakan yardımcıları Mehmet Fatih KACIR, Çetin Ali DÖNMEZ, Hasan BÜYÜKDEDE, TÜBİTAK Başkanı Hasan MANDAL, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Adem ŞAHİN, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip ASAN, Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı ve Teknopark Müdürü Sn. Prof. Dr. Bülent EKER ile Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin önemli aktörleri katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK “200’ü aşkın üniversite, bin 500’ün üzerinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve 112 bin araştırmacı bu ekosistemin temel aktörleri. Bu aktörler aynı zamanda, Milli Teknoloji Hamlemizin de vazgeçilmez paydaşları. Paydaşlarımızın verimliliğini daha da artırmak adına; fikirden ürüne, üründen pazara tüm süreçleri iyi kurgulanmış desteklerimizle teşvik ediyoruz. Bilimsel bilgiyi, ticarileştirilebilir yüksek katma değerli ürün ve teknolojilere dönüştürmek adına farklı mekanizmalara sahibiz.” dedi.

Ayrıca Bakan Mustafa VARANK konuşmasında “Bir başka yenilikçi adımımız da Laboratuvar ve Araştırma Altyapısı Portalı. Üniversiteler, araştırma altyapıları, TÜBİTAK ve TSE bünyesindeki laboratuvarları ve envanteri listeleyip, sanayinin kullanımına açmak istiyoruz. Bu sayede kaynak israfının ve mükerrer yatırımın önüne geçmiş olacağız. Şimdiye kadar 4 bine yakın laboratuvarı veri girişi için yetkilendirdik. 2 bin civarında test kabiliyeti tanımlaması yapıldı. 4 bini aşkın cihaz da kaydedildi. Hala envanter listelemesi yapmamış kurumlarımız varsa, buradan çağrıda bulunayım. Bildirimlerinizi en kısa sürede tamamlayın. Laboratuvarların, altyapıların hem birbirleriyle hem de özel sektörle iş birliği yapmaları, tecrübe ve yetkinlik paylaşımı yoluyla ekonomiye ciddi kazançlar getirecek.” sözlerine yer verdi.

Listeye ulaşmak için tıklayınız