2024-05-16

TÜB “Meslek Yüksekokulları Koordinasyonu Alt Çalışma Grubu Dış Akran Değerlendirme Toplantısı” İpsala’da Gerçekleşti



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan yönetici ve akademisyenlerin değerlendirici olarak yer aldığı “Meslek Yüksekokulları Koordinasyonu Alt Çalışma Grubu Dış Akran Değerlendirme Toplantısı” Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem BOZKURT, Doç. Dr. Aytekin ERDEM, Doç. Dr. Ertuğrul KARAKULAK, Dr. Öğr. Üyesi Emrehan YAVŞAN, Öğr. Gör. Fatih ÖZEN ve Memur Saniye UÇAR akran değerlendirmesi amacıyla dış paydaş olarak Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’na ziyarette bulundular.

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati ARDA, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ozan AKI, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek ATILGAN HELVACIOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Aydın GÜLLÜ, Öğr. Gör. Dr. Yusuf AVŞAR, Öğr. Gör. Emrah AYDIN ve Yüksekokul Sekreteri Aykut AY tarafından karşılanan ekip, İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı özelinde değerlendirmeler yaptı.

Ziyarette liderlik ve kalite, program tasarımı, değerlendirilmesi ve güncellenmesi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, toplumsal katkı, iç ve dış paydaş işbirlikleri ile Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) kriterleri doğrultusunda değerlendirilen programın güçlü yönleri ve gelişmeye açık yönleri ele alındı.

Toplantıda, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati ARDA, İpsala Meslek Yüksekokulu’nun hedefleri ve projeleri hakkındaki planlardan bahsederek, Sürdürülebilir Kalite Güvencesi Sisteminin geliştirilmesi adına gerçekleştirilen toplantı için Üniversitemizden ziyarette bulunan konuk kalite takımına teşekkürlerini sundu.