2024-04-30

TÜB Kapsamında “Eğitimde Üretken Yapay Zekâ ve Komut Mühendisliğinin İncelikleri Semineri” Düzenlendi



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında “Eğitimde Üretken Yapay Zekâ ve Komut Mühendisliğinin İncelikleri Semineri” çevrim içi düzenlendi.

Eğitimde Üretken Yapay Zekâ ve Komut Mühendisliğinin İncelikleri Semineri’ne  Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, moderatör olarak Tekirdağ Namık Kemal  Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER, sunumları ile Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aras BOZKURT, Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin yanı sıra ülkemizin önde gelen üniversitelerinden yapay zekâ alanında çalışan çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, 19 Nisan 2012 tarihinde kurulan Trakya Üniversiteler Birliğinin 12. yıldönümünü kutladı. ARAS, etkinliğin 8 Kasım 2022 tarihinde devralınan TÜB dönem başkanlığının 41. etkinliği olduğunu belirterek; seminer içeriği olan yapay zekanın günümüzün en önemli konularından biri kabul edildiğini söyledi.

Etkinliğin moderatörlüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER üstlenirken, Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aras BOZKURT, “Eğitimde Üretken Yapay Zekâ ve Komut Mühendisliğinin İncelikleri” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. BOZKURT sunumunda, üretken yapay zekânın sunduğu fırsatlar ve tehditlerden bahsederek, üretken yapay zekânın insanların yerini almayacağını, ancak üretken yapay zekâyı iyi kullananların kullanamayanların yerini alacağını belirtti.

Seminer, soru-cevap bölümünde katılımcıların konu ile ilgili soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.