2024-04-06

Tekirdağ NKÜ’de Geleceğin Meslekleri Semineri Düzenlendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü ve Birlik Haber Sendikası iş birliğinde online (çevrimiçi) ''AB Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı'' kapsamında ''Geleceğin Meslekleri'' semineri düzenlendi.

“Digi4women” Projesi’nin yaygınlaştırma etkisine yönelik düzenlenen seminerde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duygu DOĞAN’ın açılış konuşmasının ardından, Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERKENT tarafından “Geleceğin Meslekleri” hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Dijital çağda yapay zekâ, robotik ve girişimcilik gibi konularda trend olan yeni meslekler tanıtılırken, proje kapsamında üniversite öğrencilerine ücretsiz çevrimiçi verilecek eğitimler tanıtıldı.

Seminer soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.