2024-05-22

Üniversitemiz İş Birliğinde Tekirdağ’da Sivil Toplum ile Medya Buluştu

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği ile İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından Tekirdağ’da “Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı düzenlendi. Programın moderatörü olan Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK, dijital dönüşümün medya sektörünü ve STK'ları nasıl etkilediğini anlattı. Dijital platformların yaygınlaşması ile birlikte medya tüketiminin ve üretiminin değiştiğini belirten ÇELİK, bu değişimlere ayak uydurmak için STK'lar ve medya kuruluşlarının dijital dönüşüme açık olması gerektiğini savundu. ÇELİK ayrıca medya okuryazarlığın günümüzde her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı.

Sivil toplum kuruluşları ile medyanın iletişiminin güçlendirilmesini amaçlayan ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen programa; Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü  Yurdanur Arıcan, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Başkanı Özkan Dikmen, BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Doğuş Üniversitesi İletişim fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Yarkın Çelik, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.