2019-09-04

NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Yenlikler Devam Ediyor



Güçlü kadrosu, teknolojik altyapısı, modern cihazları ilimiz başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veren Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleştirilen projeler düzenlenen toplantı ile kamuoyuna sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ ve üniversite yönetimi, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Tekirdağlılara ve bölge halkına adeta müjde niteliğinde yapılan yenilikleri paylaştı.  

Rektör ŞAHİN “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin adının gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, insana verdiğimiz değerle ve bilimle anılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah bu tür faaliyetlerle projelerimizi hep birlikte bu günkü gibi gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunacağız.” sözlerine yer verdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Kök Hücre Nakil Merkezi Kuruluyor.

Toplantıda Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine Kök Hücre Nakil Merkezi kurulacağı müjdesi verildi. Kök Hücre Nakil Merkezi ile ilgili tüm standartların en kısa süre sağlanarak uyum ve nakil işlemlerinin hastalara şifa olması sağlanacak.

Üniversitemizde “ozon tedavisi”, “akapunktur” “sülük tedavisi” ve “kupa çekme” tedavisi yapılacak.

Kurulacak olan bir diğer merkez ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT). Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz MORDENİZ önderliğinde “ozon tedavisi”, “akupunktur”, “sülük tedavisi” ve “kupa çekme” gibi tıp bilimini destekleyici, tamamlayıcı yöntemler ilk kez bir üniversite hastanesinde  hastalara uygulanacak.

Gebe Okulu Açılıyor

Üniversitemiz Araştırma Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum sevisine “Gebe Okulu” açılıyor. Annelerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecini yaşaması, eşinin ve ailesinin de sürece katılmasını sağlamaları amacıyla, emzirme, yıkama gibi bebek bakımı eğitimleri ile pilates ile nefes egzersizleriyle de ağrısız bir doğum yapmasını sağlamak hedefleniyor.

Çocuk hastalar ameliyathaneye akülü araçlarla gidiyor.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL tarafından karşılanan akülü araçlar ile çocuklar yattıkları servisten ameliyathaneye eğlenerek ve mutlu bir şekilde gidiyorlar. Gerçekleştirilen örnek uygulama, ameliyat olacak çocukların yüzlerini güldürdüğü gibi ebeveynlerin de memnun olmasını sağlıyor.

Araştırma ve Uygulama Hastanemiz cumartesi günleri saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında da poliklinik hizmeti vermeye başladı.  Geçtiğimiz hafta uygulamaya koyulan hizmet ile vatandaşların sağlık hizmetini cumartesi günleri öğlene kadar almaları sağlanıyor.

“Hastaları öğrenciler karşılayarak yardımcı oluyorlar”

Hastanemize gelen hastaları bundan sonra girişte bekleyen “Bize Sorun Ekibi” karşılıyor. Yeni başlatılan uygulama ile Üniversitemiz öğrencileri poliklinik girişinde hastaları karşılayarak onlara yardımcı oluyor. Aynı zamanda bekleme salonları hastaların kendilerini daha rahat bir ortamda olmaları sağlamak amacıyla yeniden dizayn edilirken yine bekleme salonlarında dinletilen sözsüz, enstrümantal müzik ile sakin hissetmeleri sağlanıyor.

Yapılan bir diğer proje ise daha önce kullanılmayan ambulansın köylere, ilçelere ve sahilde gezici sağlık taraması hizmeti verecek olması. Şeker ölçümü, tansiyon ölçümü ve hasta şikayetleri ile ilgili sağlık ekipleri hastalara ilgili yönlendirmelerde bulunacak.

Program kapsamında Çocuk Hastalıkları servisinde yatan çocuk hastalar ziyaret edildi. Rektör ŞAHİN, kendilerine ve ailelerine “geçmiş olsun” dileklerini iletirken; beraberindeki heyet ile birlikte çocukların morallerini yükseltmek amacıyla onlara hediye takdiminde bulundu.