2024-04-25

NKÜTEK Yönetici A.Ş. İşbirliği İle Düzenlenen ‘AR-GE ve Tasarım Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı’ Gerçekleşti



T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri uzmanlarının katılımları, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKÜTEK) Yönetici A.Ş. işbirliği ile düzenlenen “Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı” Çorlu Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK’ün yanı sıra Çorlu Kaymakamı Murat EREN, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Dairesi Başkanı Alper KAHRAMANCA, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet VOLKAN, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim NOYAN, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, KOSGEB Tekirdağ Güney Müdürü C. Bahadır KARATAŞ, NKÜTEK Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış KOCABIYIK, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN gerçekleştirdi. Vali SOYTÜRK’ün konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen yetkililer katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Dairesi Başkanı Alper KAHRAMANCA, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mühendisi İlkay ŞENGÜL, Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürü Hanife ARGÜÇ, TÜBİTAK Bilimsel Programalar Kıdemli Başuzmanı Umran ELMAS, Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanı Fikri HANGÜL, KOSGEB Kobi Uzmanı Aykut COP sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kurum temsilcileri ile ikili görüşme ve soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantının ikinci oturumu Çorlu Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi Batı Eğitim salonunda gerçekleşti.