Tam Buğday Un İçeriği;
Tam Buğday (Ekmeklik buğday (%60), Makarnalık Buğday (%20)), Çavdar (%10) ve Tritikale (%10) Karışımıdır.
Üretim Koşulları;
Ziraat Fakültesi Tarım Arazisinde, Tarla Bitkileri Öğretim Üyelerinin kontrolünde, tarım ilacı ve gübresi kullanılmadan üretilmiştir. Herhangi bir kalıntı içermeden tarlada hasat edilen ürünün bütün olarak öğütülmesi ile doğal olarak üretilmiştir. Un katkısı (koruyucu, beyazlatıcı, raf ömrünü arttırıcı vb.) içermemektedir. Tam tahıl unları esmer renklidir.
Sağlık Bilgisi;
Buğday tanesinin tamamını içeren (kepek ve buğdayözü-ruşeym) ve ayrıca çavdar, tritikale içeren unlar; sağlıklı biyoaktif bileşenler (antioksidantlar, mineraller, aminoasitler, vitaminler-bilhassa E vitamini, fitosteroller vb.) açısından zengindir. Rafine (beyaz un) edilmiş undan en az 5 kat daha fazla zengin biyoaktif bileşenler içerir. Bu unlar, kardiyovasküler, kanser, tip-II diyabet ve obezite gibi birçok kronik hastalıkların oluşumuna engel olabilen biyoaktif bileşenleri içermektedir. Ayrıca, diğer normal unlardan farklı olarak yüksek miktarda lif içermekte olup uzun süre tokluk oluşturur. Beyaz un ile karıştırılarak da kullanılabilir.