Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN NKÜ GÜNDEM Programına Konuk Oldu
NKÜ TV, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in konuk olduğu “NKÜ GÜNDEM” programı ile yayın hayatına başladı.
You Tube üzerinden yayınlanan Yapımcılığını Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ’nin yaptığı; Yönetmen ve Sunuculuğunu ise Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Onur ERDİREN’in üstlendiği NKÜ TV’nin ilk canlı programında Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN merak edilen soruları cevapladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, NKÜ TV’nin ilk yayınına konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; programın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN göreve başlamasının ardından Üniversitemizde gerçekleştirdiği köklü değişiklikleri şu sözlerle anlattı: “İlk olarak Üniversitemizde özlük haklar konusunda bir sıkıntı mevcuttu. Bu konuyla alakalı detaylı çalışma yaptık. Nispeten bu sıkıntıyı büyük oranda giderdik. İnşallah diğer arkadaşlarımızın problemlerini de gidereceğiz.
“Erişilebilir Yönetim Anlayışı Benimsedik”
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü olduğumda Üniversite içerisindeki iletişimi güçlendirerek aile ortamını tesis etmenin önemli olduğunu gördüm. Personelimiz ile bir araya geldiğimiz akşam çayı sohbeti toplantıları ile ‘erişilebilir yönetim anlayışı’na sahip olduğumuzu gösterdik. Pandemiyi atlatınca toplantılarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Ayrıca tarafımızdan yapılan görevlendirme ve atamalarda liyakate de büyük özen gösterdik. Çünkü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, öğrencilerimiz, personelimiz ve Tekirdağ her şeyin en iyisine layık. Bu noktada bilenler hakkımızı vereceklerdir.
“Teknik Bilimler MYO Binamız 5 Yıldızlı Otel Konforunda Olacak”
Tesisleşme konusunda adımlar atılması gerekiyordu. Adım atmak da yetmiyor. Göreve geldiğimiz günlerde sıkıntılar mevcuttu. Ödenekler ve yapıların bitirilmesi konusunda. Çok şükür Hayvan Hastanesi bitti. Kütüphanemizin inşaatında son aşamaya gelindi. İnşallah yeni döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu anda Hukuk Fakültemizi taşıdığımız E-F-G-H Bloklarımız da bitti. Naip’teki ZiraatBiyotek tesisimizin açılışını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP Hocamızın teşrifleriyle gerçekleştirdik. Bununla birlikte Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem neticesinde hasar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Binalarımızın eski olmasından kaynaklı yaşanan sıkıntı neticesinde dönüşümünün yapılması gerekiyordu. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun 5 yıldızlı otel konforunda bina inşaatı son hızla devam ediyor. Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzun inşaatı ise en kısa zamanda başlayacak.
“Milli ve Yerli Tohum Üretmek Amacıyla Trakya Tohum A.Ş.’yi Hayata Geçirdik”
Türkiye’de 900 civarında tohum şirketi var. Bunların yaklaşık 80 tanesi Trakya’da bulunuyor. Trakya’daki tohum şirketlerinin ve borsaların bir arada olduğu ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın çok büyük destek verdiği Teknopark içerisinde Trakya Tohum Anonim şirketini kurduk. Buradaki amacımız da yerli ve milli tohum üretme açısından büyük önem arz ediyor. Burada bölgeyi ve şehri çok iyi bilen Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere verdiği bu görevi kendisinin de katılımıyla gerçekleştirdik.
Yine Hukuk Fakültesi biz göreve geldiğimiz dönemde pasif durumdaydı. Hukuk Fakültesinde öğretim üyesi kadrosu güçlendirildi fakültemizde şu an 9 hocamız var ve öğrencilerimizi aldık. Şu anda Hukuk Fakültemizin birinci sınıfları eğitimlerine başladı.
“Yaşanabilir, Yaşanılabilir Bir Alan Meydana Getireceğiz”
Bunun yanında Kampüsümüzün hemen yanında yer alan Tekirdağlı hemşerilerimizin nefes aldığı Atatürk Ormanını Üniversitemizin bünyesine kazandırdık. İnşallah bahar itibari ile Tekirdağ halkımızın orada rahatlıkla piknik yapabileceği güvenli, huzurlu, içerisinde Üniversitemizin işleteceği restoranı olan ufak ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yer olacak. Yaşanabilir, yaşanılabilir bir alan meydana getireceğiz. Yine bu konuda da Sayın Meclis Başkanımıza, Sayın Valimize devlet büyüklerimize belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”
Baş Hekimimizin katkılarıyla Tamamlayıcı Tıp Merkezimizi ve GETAT Merkezimizin açılışlarını gerçekleştirdik.
“Ziraat Fakültemiz ZİDEK’ten Akredite olan Türkiye’nin İlk Ziraat Fakültesi Olma Yolunda”
Tıp Fakültemiz akredite olmuş durumda. Tıp Fakültesi Dekanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Ziraat Fakültesi ZİDEK’ten Türkiye’nin ilk akredite olan Ziraat Fakültesi olma yolunda ilerliyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Fen Edebiyat Fakültesi, Çorlu Mühendislik Fakültemizdeki bazı bölümlerimiz akredite olmak için çalışıyor şu anda bu konuyla alakalı büyük çalışmalar söz konusu.
Bunun yanında kültürel ve sosyal alanda neler yapabiliriz diye düşündük bu konuda da Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP Hocamızın himayelerinde “Rumeli Göç Çalıştayı” ve 2020’nin son günlerinde de Meclisimizin 100. yılı dolayısıyla “Milli Egemenlik ve Demokrasi Sempozyumunu” gerçekleştirdik.
“Tekirdağ’ı Tohum Konusunda Türkiye’nin Üssü Haline Getirmeye Çalışıyoruz.”
Trakya'nın ilk fetheden toprakları burasıdır. O yüzden de merkez ilçemizin ismi Süleymanpaşadır. İstanbul'un fethi Tekirdağ'dan başlıyor. Çanakkale Zaferi’nin tohumlarını atan 57. Alay’ın kurulduğu topraklar yine burasıdır. Ayrıca Tekirdağ’ın M.Ö. 6 binlere dayanan kadim bir tarihi vardır. Dolayısıyla bu değerlerin ortaya çıkması gerekir. O nedenle Üniversitemizde Tekirdağ Tarihi Kültür Sanat Uygulama Araştırma Merkezi kurduk. Yine Tekirdağ’ı yerli ve milli tohum konusunda Türkiye’nin üssü haline getirmeye çalışıyoruz. Trakya Tohum Vadisi araştırma merkezini kurduk Bu bağlamda da Ziraat Fakültesindeki hocalarımıza çok teşekkür ediyorum
Son olarak geldiğim nokta itibariyle Hastanemizin yan tarafında bir cami İnşaatımız var. Hayırseverlerimizin çok büyük katkılarıyla yakında inşallah kubbemizin inşaatı tamamlanmış olacak. Göreve geldiğimiz zaman su basmazlar olan inşaat, şu an hayırseverlerin de katkılarıyla neredeyse tamamlanmak üzere. İnşallah en kısa zamanda Cuma namazlarımızı orada kılmaya başlarız.”
“İnşallah En Kısa Zamanda Pandemiyi Atlatarak Yüz Yüze Eğitime Geçeriz.”
Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, yüz yüze eğitime başlama tarihini Bilim Kurulundan gelecek sonuç neticesinde tüm üniversitelere gönderilecek tavsiye niteliğinde karar sonrasında belli olacağını söyleyerek “Bizler de tavsiye niteliğinde alınan kararları kendi kurullarımızda görüşerek toplum sağlığı ve öğrenci sağlığı açısından en doğru uygulamayı hayata geçirmeye çalışacağız. Öğrencisiz bizim de neşemiz yok. Buradaki amacımız öncelikle öğrencilerimizin sağlığı. Çünkü onlar bizlere ailelerinin emaneti. İnşallah en kısa zamanda pandemiyi atlatarak yüz yüze eğitime geçeriz. ”
Süleymanpaşa Belediyesi önerisi ile Üniversitemizin hayata geçirdiği dezenfektan üretim sürecine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Buradan Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Yüksel’e çok teşekkür ediyorum. Dezenfektan üretilmesi konusunda öneride bulundular. Biz zaten kendi içimizde bunu üretiyorduk. Günde 50 ton kadar büyük ölçekte Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültemiz Kimya Bölümü bir hafta gibi kısa bir sürede gerçekleştirmeye başladı. Özellikle salgının pik yaptığı dönemde Süleymanpaşa Belediyesi'nin şehrin çeşitli yerlerine koyduğu dezenfektanları ücretsiz olarak dağıtılmasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin katkısının olması bizleri mutlu etti.” dedi.
“Pandemide Uzaktan Eğitime Hazırlıklıydık”
Üniversitemizin Uzaktan Eğitime geçen 19 öncü üniversite arasında yer almasını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “Göreve geldiğimiz günden itibaren yönetim olarak altyapı konusunda ciddi çalışmalar yürüterek biz önlemimizi almıştık. Pandemi hiç beklemediğimiz bir olaydı; ama bizim alt yapımız buna müsait olduğu için biz bu sürece hazırlıklıydık. 23 Mart tarihinde asenkron olarak başladık 30 Mart'ta da senkron olarak bu süreci devam ettirdik. Online eğitim zor bir süreç. Diğer üniversitelerin yaşadığı sıkıntılardan çok daha az sayıda sorun yaşıyoruz ve bu eğitimleri daha iyi yapma noktasında gece gündüz çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.
2019 yılındaki bilimsel etki değerleri hesaplanarak yapılan listede Türkiye’den 857 bilim insanı arasına giren Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN şu değerlendirmeleri yaptı: “Yılların birikiminin karşılığını bu şekilde almakta bizim için güzel oldu. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin ismini bu şekilde duyurduğumuz için çok mutluyum. Biraz önce söylediğim gibi üniversiteler bilimi ile ilimi ile ürettikleri ile kazandıklarıyla ortaya çıkardıklarıyla anılmalı. Dünyanın en büyük bütçeli 3 üniversitesi bizden habersiz bir şekilde yaptığı bu çalışmada Dünyadaki 7 milyon bilim insanı içerisinden %2 ye girmek ve bu %2 içerisinde de 850 Türk bilim insanı içerisinde yer almak çok önemli. Benden hariç olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ATEŞ Hocamız da bu listede yer aldı. Kendisini tebrik ediyoruz inşallah bu sayının üniversitemizde daha fazla artması diliyoruz.”
Üniversitemizin Girişimcilik Endeksinde ilk 50 içerisinde yer almasını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “Sanayi Bakanlığımızın açıkladığı verilere göre girişimcilik endeksinde ilk 50’deyiz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak son derece önemli. Çünkü birçok proje kazanabiliyorsunuz Teknopark üzerinden artı acımasız bir ortamdayız. Şu anda girişimcilik endeksinde ilk 50'ye giremezsiniz bu projelerden faydalanamıyorsunuz. Trakya'da Çanakkale dahil ilk 50’de olan tek üniversiteyiz .Dolayısıyla bu son derece önemli.” şeklinde konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, bilim yuvası olan Üniversitemizi başarılarıyla daha üst seviyelere çıkartmak için tüm imkanların seferber edildiğini söyleyerek öğrencilere başarılar diledi.
Röportajın tamamını izlemek için tıklayınız