Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoteknoloji Topluluğu’nun Düzenlediği ‘7. Biyoteknoloji Günleri’ Etkinliği Çevrim İçi Gerçekleşti
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoteknoloji Topluluğu’nun Düzenlediği ‘7. Biyoteknoloji Günleri’ adlı etkinlik çevrim içi gerçekleşti.
Google Meet platformu üzerinden uzaktan erişim ile gerçekleşen etkinliğe Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Biyoteknoloji Topluluğu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Devrim OSKAY, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Biyoteknoloji Topluluğu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Devrim OSKAY açış sunumunda “‘7. Biyoteknoloji Günleri’nin düzenlenme amacının; konusunda uzman değerli bilim insanlarımızın çalıştığı alanlarla ilgili bilgileri ve son gelişmeleri hem öğrencilerimize hem de hocalarımıza sunmalarıdır. Biyoteknoloji Günlerinin düzenlenmesinde katkısı olan öğrencilerimize, Bölüm Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize ve Üniversitemizin değerli yöneticilerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT bir açış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sezen ARAT konuşmasında “Biyoteknoloji Günlerini geleneksel hale getirdik. 7.’sini yapıyoruz bu yıl. Daha önce yüz yüzeydi, ancak Pandemiden dolayı 2 yıldır çevrim içi yapıyoruz. Bu etkinliğimizi çok önemsiyoruz. Çünkü öğrencilerimiz ile özellikle ülkemizde çok değerli çalışmalar yapmış olan bilim insanlarımızı buluşturmayı sağlıyor. Fakülte olarak, 8 Bölüm ile Ziraat Fakültesi Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) Akreditasyonuna başvurduğumuz bu dönemde öğrencilerimizin en güncel bilgileri edinmeleri için bu etkinlikler gerçekten çok önemli. Davetimizi kabul edip, etkinliğimize konuşmacı olarak katılan hocalarımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
AçıŞ konuşmasının ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR, “Mikroorganizmaların Tanısında Kullanılan Moleküler Yöntemler ve Markır Sistemleri” konulu, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ, “Bitki Islahında Morfolojik, Biyokimyasal ve Moleküler Markırların Kullanımı ve Karşılaştırılması” konulu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Prof. Dr. İbrahim CEMAL de “Hayvan Islahında Genomik Teknolojiler” konulu sunumlarda bulundular.