2024-09-11

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde ‘Oryantasyon Etkinliği’ Yaptı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, öğretim elemanlarına Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde uygulamalı drama etkinlikleri ile ‘Oryantasyon Etkinliği’ düzenledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, her eğitim-öğretim yılı öncesinde belirlenen takvim doğrultusunda hem öğretim elemanlarına hem de öğrencilerine yönelik olarak kapsamlı oryantasyon etkinlikleri düzenliyor. Öğretim elemanları iki hafta, öğrenciler ise bir hafta boyunca eğitime ve bilgilendirme seminerlerine tabi tutuluyor.

Bu çalışmalardan biri de farklı odak konular çerçevesinde problem çözme ve öğretim tekniklerini geliştirerek öğrencilere daha eğlenceli bir öğrenme ortamı sağlamak amacıyla drama ile dil eğitimi dersleri oluyor. Öğretim elemanlarına yönelik yapılan uygulamalı drama etkinlikleri, yabancı dil derslerinin içeriğini çeşitlendirip renklendirmek ve öğretim elemanlarının 21. yüzyılda eğitmen olma durumuna adaptasyon süreçlerine dair yeni bakış açıları kazanmalarını desteklemek amacını taşıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER, “Bu gibi etkinlikler sayesinde hocalarımızdan beklentimiz eğitim öğretimi sınıf dışına da taşıyarak öğrencilere mekândan bağımsız, yaşlarına uygun dizayn edilmiş oyunlar eşliğinde ve motive edici ortamlar sağlayarak nasıl dil eğitimi yapabileceklerine dair feyz vermektir. Aslen tüm hocalarımız mesleklerinde oldukça deneyim sahibi olsa da ‘değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’ sözünden yola çıkarak, onları öğretim süreçlerinde ortaya çıkan farklılıklar konusunda aydınlatmak da bizlerin görevidir” dedi.

Oryantasyon eğitimlerinde alanında uzman eğiticiler ile çalışmaya dikkat ettiklerini belirten Doç. Dr. GÖÇERLER, “Şanslıyız ki Sayın Aşkın LOFÇALI hocamız bu konuda uzun soluklu eğitimler almış uzmanlık belgesi edinmiş ve çeşitli kurum ve kuruluşlara da odak noktasında drama çalışmaları olan eğitimler veren Tekirdağ’da tanıdığımız tek eğiticidir. Kendisi üniversitemize özel olarak hiçbir ek destek beklemeden tamamen gönüllü olarak bizlere yardımcı olmaktadır. Tabii ki geçmiş yıllarda bu eğitimlerin nihai olumlu etkisini eğitim-öğretim süreçlerimiz içerisinde öğretim elemanlarımızdan ve öğrencilerimizden gelen dönütlerde net olarak gördük. Bu yüzden de her yıl farklı ihtiyaçlarımıza yönelik olarak oryantasyonlarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Doç. Dr. Harun GÖÇERLER ayrıca, “Bu gibi çalışmalarda hedef kitle her ne kadar üniversitede yabancı dil öğreten eğiticiler gibi görünse de Milli Eğitim camiasında görev alan öğretmenlerimiz de basında ve diğer sosyal medya mecralarında okudukları haberler sayesinde bizlere danışabilirler ve böylece uygulamanın yaygın etkisini arttırma şansı bulabiliriz. Ayrıca etkinliğimizin Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde gerçekleşmesi için desteklerini esirgemeyen İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Ahmet HACIOĞLU’na ve Müze Müdürümüz Sayın Abdulgani TARKAN’a teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.