2024-04-25

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Üniversitemizin ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni Törenle Teslim Aldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen ‘2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na katılarak Üniversitemizin ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni törenle teslim aldı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün boyunca sürecek konferans, yükseköğretimde ‘Kalitenin İçselleştirilmesi ve İyileştirilmesi’ başlığını taşıyor. Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in başkanlık ettiği Üniversitemizi temsil eden heyette Kalite Komisyonundan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ile Kalite Komisyonu Üyesi Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Arzu ALKANAT da yer aldı.

Konferansın açılış konuşmalarının ardından “Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni”ne geçildi. Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN burada Üniversitemizin ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK’ın elinden aldı.

Akreditasyon sürecinin yürütülmesini en başından itibaren titizlikle takip eden; karşılaşılan zorlukları aşmada her türlü desteği, erişilebilir yönetim anlayışıyla tüm birimler ve personelimize sunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Bugün Üniversitemiz adına ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve YÖKAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK’ın elinden belgemizi aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR konuşmasında, yükseköğretim sistemimizde bulunan 208 üniversiteden mevcut istatistiklere göre 73’ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğunu söyledi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de bu üniversitelerden biri. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak 2006 yılında kurulmamıza rağmen akredite üniversiteler arasında ülkemizin köklü üniversiteleriyle beraber yer almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Akreditasyon sürecinde büyük gayretleri olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ayrıca,  “Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm akademik ve idari birimlerimizle iş birliği içerisinde her alanda iyileştirme çalışmalarını başarı ile yürütüyoruz. Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla akredite çalışmaları ve kalite yönetim sistemi konusunda önemli çalışmalara imza attık. Bundan sonraki süreçte de kalite ve iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Aldığımız belge Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ne kadar kaliteli ve kurumsal bir yapıya sahip olduğunun bir göstergesidir. Akreditasyon süreci boyunca emeklerini esirgemeyen başta üniversitemiz Kalite Komisyonu üyelerine, akademik ve idari personelimiz ile tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile ülkemizdeki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılmasını amaçlanıyor.