2024-05-13

‘Türkülerle Yarenlik’ Türk Halk Müziği Konserine Büyük İlgi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından 'Türkülerle Yarenlik' Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserin Sanat Danışmanlığını Tekirdağ NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR üstlendi.

Konsere Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Arda GÖKSU ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Programda Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR’ın şefliğinde Tekirdağ NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Müziği İcra Topluluğu, çeşitli yörelerden türküler ve ezgiler seslendirdi. Türkülerin solistliğini ise Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR gerçekleştirdi.

Aşık Veysel’e ithafen söz ve müziği Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR’a ait olan “Dostlar Seni Unutmadı” adlı eserle tamamlanan gecede seslendirilen eserler dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Program sonunda Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Arda GÖKSU, Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR ve saz heyeti ile dinleyenlere teşekkür etti ve günün anısına Dr. Öğr. Üyesi ÇAYIR’a teşekkür belgesi takdim etti.