2024-06-13

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in Filibe Temasları



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Bulgaristan’ın Filibe şehrinde çeşitli temaslarda bulundu.  Temaslarda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ de yer aldı.

Filibe Başkonsolosluğunca hazırlanan program çerçevesinde, Filibe Tarım Üniversitesi’nde Rektör Doç. Dr.  Boryana İVANOVA, Filibe Tıp Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Angel UÇİKOV, Filibe Sanat, Müzik ve Dans Akademisi’nde Rektör Doç. Dr. Jan PEHLİVANOV ve Filibe Gıda Teknolojileri Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Galin İVANOV’un katılımıyla gerçekleştirilen heyetler arası toplantılarda, Akademik İşbirliği Protokolleri’nin imzalanması kapsamında işbirliği olanakları görüşülerek, somut projeler vasıtasıyla ilişkilerin daha ileriye taşınmasının yolları ve olası ortak faaliyet alanları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca üniversitelerin Erasmus Kurum Koordinatörleri ile de görüşülerek Erasmus işbirlikleri değerlendirildi.

Rektör ŞAHİN, Filibe Tıp Üniversitesi temasları kapsamında şeref defterini de imzaladı.

Filibe Paisiy Hilendarski Üniversitesi’ne yapılan ziyarette, Üniversite’nin Türkoloji bölümünün akademik kadrosu ve öğrencileriyle bir araya gelindi.