2024-06-13

NABİLTEM’den Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi Bölüm Sorumlularına Eğitim

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (NABİLTEM) Kalite Sorumlusu Yüksek Kimyager İlke TUNÇBİLEK tarafından 03-08 Haziran 2024 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi Bölüm sorumlularına aşağıda yer alan eğitimler verildi.

• TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Şartlar Eğitimi
  • Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) International Standard for Laboratories (ISL) Technical Documents and Technical Letters Eğitimi
  • TS EN ISO/IEC 17025:2017 Dokümantasyon Eğitimi
  • TS EN ISO 19011:2018 İç Tetkik Eğitimi
  • TS ISO 31000:2018 Risk Analizi Eğitimi
  • Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Rehber Dokümanları Eğitimi (P701 Uygunluk Değerlendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Prosedürü, P704 Yeterlilik Deneyleri ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programları Prosedürü, R10-06 TÜRKAK Akreditasyon Markasının Akredite Kuruluşlarca Kullanılmasına İlişkin Şartlar, R10-08 Şikayet ve İtiraz Rehberi, R10-12 Metrolojik İzlenebilirlik Rehberi, R20-01 Kalibrasyonda Ölçüm Belirsizliği İçin TÜRKAK Politikaları, R20-02 Deney/Analiz Sonuçlarındaki Ölçüm Belirsizliği Tahmini İçin TÜRKAK Prensipleri, R20-18 TURKAK Markalı Deney Raporları ve Kalibrasyon Sertifikalarına İlişkin Rehber, R20-28 Deney ve Tıbbi Laboratuvarlar için Esnek Kapsam Akreditasyonu Rehberi, R20-43 Laboratuvarların Akreditasyonuna Dair Rehber)
  • Deney Laboratuvarları İçin Metot Geçerli Kılma/Doğrulama ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi
  • Metrolojik İzlenebilirlik ve Kalibrasyon Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi
  • Kalite Kontrol Kartları Oluşturma ve Değerlendirme Eğitimi
  • İç Kalite Kontrol Grafiği Uygulamaları Eğitimi

Eğitime katılan Yüksek Kimyager Sinan ÖNOL, Yüksek Kimya Mühendisi Tuba KAÇAR, Dr. Kimyager Hülya SAVAŞ, Dr. Kimyager Cafer ÇAKAL, Yüksek Kimyager Seda OLGAZ BİNGÖL, Yüksek Kimyager Öznur ÖZTAŞ ATALAN, Yüksek Kimyager Münevver KARAÇAY, Yüksek Kimyager Kübra ÖZTÜRK, Şeyda AKPINAR, Sinan ÇAKAN, Ebru ALİOĞLU, Ahmet TETİK, Burakcan ÖZBEK, Birgül ÇİÇEK, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN'a da ziyarette bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi Bölüm sorumluları eğitim sertifikalarını ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (NABİLTEM) Müdürü Prof. Dr. Nurullah ÖZDEMİR'in elinden aldı.