2024-04-29

Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Tekirdağ NKÜ’ye Ziyaret



Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi organizasyonuyla Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, Müdür Yardımcıları ve alan öğretmenleri eşliğinde 26 kişilik öğrenci grubu, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun çeşitli bölümleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü’nü ziyaret edip bilgi aldı.

Gezi kapsamında öğrenciler ilk önce Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek bölüm hocalarından bilgi aldı. Burada, Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN tarafından karşılanan öğrencilere; İnşaat Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Huzur DEVECİ, Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden Öğr. Gör. Ersoy MEVSİM, Elektrik ve Enerji Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Mücella CİHAN TÜKENMEZ, Elektronik ve Otomasyon Bölümünden Doç. Dr. Aytekin ERDEM ve Doç. Dr. Gürcan UZAL, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünden Öğr. Gör. Mehmet Akif KARATAŞER ve Dr. Öğr. Üyesi Erdal KILIÇ bilgilendirmede bulundu.

Ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Turğay ÖNTAŞ tarafından Sağlık Hizmetleri MYO ve ilgili bölüm hakkında bilgiler verildi.

Gezide öğrenciler laboratuvarlardaki cihaz ve malzemeleri incelediler. Yetkililer tarafından öğrencilere bölümlerdeki dersler, sunulan olanaklar, derslerin müfredatları ve mezun olan öğrencilerin kariyer ve iş olanakları ile puanlar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca üniversite hakkında tanıtıcı bilgiler verilerek, öğrencilerin üniversite ile ilgili soruları yanıtlandı.

Gezi sonunda öğrenciler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tanımaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.