2024-01-29

2023 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği İtiraz Süreci Bilgilendirme Hakkında



Sayın Öğretim Elemanlarımız;

 

2023 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği kapsamında YÖKSİS çıktısı ve beyan formu imzasız olan başvurular ile kendi çalışma alanı dışında bir komisyona yapılan başvurular red edilmiştir. Ayrıca; kanıt belgelerini eksik/hatalı yükleyen ya da mükerrer kayıt giren (atıflar başta olmak üzere) başvurulara da red verilmiştir.

İtiraz döneminde başvuru sonucuna itiraz edecek öğretim elemanlarımızın YÖKSİS çıktısı ve beyan formlarındaki imzalarını ve ayrıca kanıt dosyalarını Akademik Teşvik Sisteminde açıklanan bilgiler doğrultusunda eksiksiz bir şekilde güncellemeleri gerekmektedir.

Kanıt belgeleri Akademik Teşvik Sisteminde dosya yükleme alanında açıkça belirtilmiştir. Ayrıca EK-1’de sizlerle paylaşılmaktadır. YÖKSİS’ te yer alan bilgilerin (Akademik Teşvik Sistemi, YÖKSİS veri tabanından veri çekmektedir) ve ayrıca Akademik Teşvik Sistemine yüklenecek olan imzalı YÖKSİS çıktısında yer alan bilgilerin güncel olması başvuran öğretim elemanının sorumluluğundadır. Dosya düzenlemelerinizi bu doğrultuda yapmanız beklenmektedir. Aksi durumda başvurular red edilecek ve ek bir süre verilmeyecektir. Atıf kanıt belgelerinizi yüklerken; atıf gelen makalenin ilk sayfası, atıfın olduğu sayfa ve kaynakça yeterlidir. İlgili alanları vurgulamak için işaretleme (highlight) yapmayı unutmayınız.

İtiraz başvuruları “Akademik Teşvik Sistemi” üzerinde 30 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve 6 Şubat 2024 tarihi mesai bitimine kadar devam edecektir. İtiraz başvuru dilekçeleri yazılı ve imzalı bir şekilde 6 Şubat 2024 tarihi mesai bitimine kadar Personel Daire Başkanlığı’na iletilmelidir. İtiraz başvurularında YÖKSİS çıktısı, beyan formu ve kanıt belgelerinin çıktısının alınmasına gerek yoktur. Gerekli düzenlemelerin tamamının “Akademik Teşvik Sistemi” üzerinden yapılması gerekmektedir.

Öğretim elemanlarımızın başvuru puanları değiştiğinde “başvurusu red edilmiş” görünmektedir. Başvuru puanı değişen öğretim elemanlarımıza “Akademik Teşvik Sistemi” 30 Ocak 2024 tarihinde otomatik olarak açılacak ve red edilen yayınlarına düzeltme yapabilmeleri sağlanacaktır. Başvurduğu puanı değiştiği halde; puanına itiraz etmeyen, Akademik Teşvik Sistemi üzerinde düzeltmelerini yapmayan ya da imzalı dilekçesini Personel Daire Başkanlığı’na iletmeyen öğretim elemanlarımızın nihai puanları, Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından hesaplanan ve 30 Ocak 2024 tarihinde duyurulan puan olarak kabul edilecektir. İtirazlar için ek bir süre verilmeyecektir.

Akademik teşvik ödeneği kanıt belgeleri hususunda yardım formu için tıklayınız.

İyi çalışmalar dileriz.

 

Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu