2014-04-04

50. Kütüphane Haftası Ayçe Bükülmeyen Dikmen ile Söyleşi



Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 50. Kütüphane Haftası nedeniyle söyleşi ve imza günü etkinliği düzenledi.

Yazar kimliği ile Üniversitemize konuk olan Ayçe Bükülmeyen Dikmen ile yapılan söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu, akademik personel ve öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşide Dikmen, “Değişim İçin İplerinden Kurtul” adlı kitabının içeriğinden bahsederek; “Bireyin karar verme yetisinin güçlenmesi gerektiğini bunun için de çocuklarımızı yetiştirirken kendi kararını kendisinin vermesini, onlara kendi verdiği kararın doğru olabileceğini öğretmeliyiz. Ağaç yaşken eğilir, çocuk küçükken sindirilir. Bir şeylere inanmak, düşünerek hayat yaratmaktan her zaman daha kolaydır. Üniversite eğitimimi fen matematik ağırlıklı bir bölümde tamamladım, yine bu yıllarda TRT’de çalışmaya başladım ve yaptığım programlar vesilesiyle sosyal alanda çalıştım, bundan keyif aldığımı belirtmek istiyorum. Gençlerimiz 18, 25 yaşlarında yeteneklerini bilmeden ne istediğini tam olarak bilmeden karar vermek zorunda kalıyorlar. Size uygun olmadığını düşündüğünüz bir alana devam etseniz bile mezun olduktan sonra o işi yapmak zorunda değilsiniz. Üniversitelerde iş eğitimi değil uzmanlık eğitimi alıyoruz. Başarı, kendi potansiyelinizi en doğru şekilde hissettiğinizdir. Hiç kimsenin size kim olacağınızı, ne olacağınızı söylemesine izin vermeyin. Toplumsal kanıt (herkesin yaptığının doğru olduğuna inanıp aksini yapmaya cesaret etmemek) hatasına düşmeyin.” dedi.

Program kapsamında Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nden en fazla kaynak alan öğrencilere, akademik ve idari personele ödülleri verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Tevfik Sütçü, günün anısına Ayçe Bükülmeyen Dikmen’e teşekkür plaketi takdim etti. Ardından da düzenlenen imza töreni ile Dikmen, okurları için kitaplarını imzaladı. Program sonunda NKÜ TV ile de röportaj yapan Dikmen, söyleşiye katılamayan sevenlerine de kendisi ve kitabı hakkında bilgi vermiş oldu.