2015-03-16

Akademik Hizmet Süresini Tamamlayan Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’a Tören



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi ile diğer fakültelerimizin bölüm başkanları, akademik üyeleri ve idari personeli, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, “Fakültemiz Dekanlığı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde değerli katkıları olan akademik üyelerimiz için, kurumsal bir uygulama olarak, bu tür törenler düzenlemektedir. Bugün değerli hocamız Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam için birlikteyiz. Değerli hocam bu kuruma uzun yıllar hizmet etti, araştırma faaliyetleri ve yetiştirdiği öğrencileri ile fakültemize unutulmayacak değerler kattı. Değerli bilim insanı hocam, Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’a şahsım ve fakültemiz akademik üyelerimiz ve idari personelimiz adına, bundan sonraki yaşamında, başta kıymetli eşi hanımefendi ile tüm aile efradı ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve esenlik dolu nice yıllar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun konuşmasının ardından, 33 yıldır öğrencisi ve meslektaşı olarak görev yapan Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, akademik hizmet süresini tamamlayan Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’ın hayat hikâyesini ve 49 yıllık yüksek öğretim serüvenini fotoğraflar eşliğinde aktardı. Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, sunumunu hocası Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’a hitaben “emekleriniz ve destekleriniz için size çok teşekkür ediyorum, bundan sonra bizlere katkılarınızın devamı dileklerimle, saygılarımı sunarım” sözleriyle tamamladı.

Hayat hikâyesi ve akademik görev süreci anlatımı sonrası kürsüye davet edilen Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam duygusal anların yaşandığı konuşmasında törene katılan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam, “Akademik hayatım sürecinde ülkemizin değerli üniversitelerinde görev aldım. Çalışmalarımda her zaman şeffaflığa, bilimin üstünlüğüne ve objektifliğe önem verdim. Görev sırasında kapım her zaman öğrencilerimize, akademisyenlere, yetiştiricilere, köylümüze açık olmuştur. Onlara her zaman faydalı olmaya ve yol göstermeye çalıştım. Meslek hayatımı bir akademisyen olarak tamamlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Üniversitedeki yaşamımda bana destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise, “Ziraat Fakültemizin mensubu değerli bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’ın Ziraat Fakültesine ve dolayısıyla Üniversitemize önemli katkıları olmuştur. Kendisiyle hem Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nda hem de Ziraat Fakültemizde görev yaptık. Uzun yıllar hizmet ettikten sonra böyle sağlıklı ve sıhhatli bir durumda bizler de akademisyenler olarak hizmet süremizi tamamlamak isteriz. Sayın hocam Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’a bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum” dedi.

Tören sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından günün anısına plâket takdim edildi. Ayrıca değerli hocamıza Ziraat Fakültemizin akademik ve idari personeli adına hediye takdim edildi.

Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle gerçekleştirilen törenin ardından yoğun katılımın olduğu kokteyl verildi.