2015-08-10

BESYO Öğrenci Seçmelerine Büyük İlgi



Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrenci seçmeleri yoğun ilgi görüyor. BESYO, özel yetenek sınavı neticesinde başvuru yapan 850 adaydan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 50 öğrenci alarak eğitim öğretim hayatına başlangıç yapacak.

Seçmeler öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, sınav alanına gelerek incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek daha sonra öğrencilere ve ailelere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Osman Şimşek, konuşmasında  “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünü seçerken ülkemiz ve toplumumuzda bu misyonu gerçekleştirmek üzere insan kaynağını oluşturmaya adaysınız. Yüksekokulumuzun sunduğu olanaklar ve öğretim elemanlarımızın yönlendirmesiyle ileride iyi birer beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak birçok başarıya imza atacağınıza inanıyorum. Siz değerli gençlerimize birbiriniz ile yapacağınız bu yarışta başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Toplam 50 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü seçmelerine 702 erkek, 148 bayan toplam 850 aday başvurdu. Merkez Kampus alanı içinde bulunan Spor Kompleksi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve sınav komitesince izlenen seçmeler aynı zamanda kameralar tarafından da kayıt altına alınıyor. 4 gün sürecek seçmelerde adaylar, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için voleyboldan basketbola, atletizimden futbola pek çok alanda ter döküyor.