2015-03-06

Erman Türkili ve Meriç Dönük’ten Üniversitemizde Keman ve Arp Konseri

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Erman Türkili ve Meriç Dönük  Keman ve Arp Konseri, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlenen konsere, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademik ve idari personel, öğrenciler ile Tekirdağlı sanatseverler katıldı.

Osmanlı İmparatorluğunda yaşanan Barok dönem ile başlayan ve günümüz Türk Müziği bestecilerine kadar uzanan bir repertuara sahip olan Meriç Dönük ve Erman Türkili, Nikriz, Buselik, Hicaz gibi Türk Müziğinin önemli makamlarından ziyade İskoçya halk şarkıları ve Anadolu Müziğinden de seçkin eserlere yer verdi.

Konser sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, sanatçılar Erman Türkili ve Meriç Dönük’e  çiçek takdim etti.