2017-09-29

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu 9. Koordinasyon Toplantısı Programı Gerçekleştirildi



Yılda iki kez düzenlenen ve 9. sunun ilimizde düzenlendiği Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu Koordinasyon Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’ in katılımı ile Ramada Hotel’ de gerçekleştirildi.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından protokol konuşmalarını Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Elife Ünal ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptığı konuşmasında; “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bulunduğumuz Tekirdağ ilinde gerçekleştirdiği üniversite sanayi işbirliği projeleri ile ülkemize rol model olabilecek konuma gelmiştir. Yaptıkları çalışmalarla uyguladığı bütünleşik eğitim modeli ile ilimiz ve dolaysıyla ülkemiz sanayine büyük katkılar sağlamaktadır. Üniversite olarak gerçekleştirdiğimiz projeler ile Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği’ ni daha ileriye götürebilmek için çalışmalar yürütüyoruz.” Diyerek Yapılan Projelere örnekler vermesinin ardından tüm katılımcılara çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

81 ilden gelen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği temsilcileri ve Tekirdağ’da bulunan tüm sanayi ve sanayi ile ilişkili kamu temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kamu Üniversite Sanyi İşbirliği’ nin ve, Ar-Ge Merkezlerinin uygulama örnekleri, Sanayicilerin görüş ve önerileri ile Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu faaliyetlerine ilişkin görüş ve öneriler değerlendirildi.