2022-04-27

MEYOK-Beyaz Koltuk Kampüs Buluşmaları Kapsamında “Girişimcilikte Başarı Öyküsü” Başlıklı Söyleşi Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörlüğü’nün (MEYOK) organize ettiği “MEYOK-Beyaz Koltuk Kampüs Buluşmaları” kapsamında, Power Otomasyon A.Ş. CEO’su girişimci ve iş adamı Tuncay BİLGÜ’nün konuşmacı olduğu “Girişimcilikte Başarı Öyküsü” başlıklı söyleşi gerçekleşti.
 
NKÜ Rektörlük Konferans salonundaki etkinliğe Rektör Vekili ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Bülent EKER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Teknik Bilimler MYO Müdürü ve MEYOK Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Faruk AÇIKGÖZ, Çorlu MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YİNANÇ, Marmaraereğlisi MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Veli SIRIM, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KANTAR, Hayrabolu MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR, Şarköy MYO Müdürü Öğr. Gör. Serkan AYDIN, Üniversitemiz akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, MEYOK’un kuruluş amacı ve işleyişinden bahsederek, Beyaz Koltuk Kampüs Buluşmaları’nın kariyer, teknoloji, turizm ve dijitalleşme başlıklarını içeren konularda, alanında uzman konukların katılımı ile devam edeceğine vurgu yaptı.
 
Ardından oturum kısmına geçildi. Rektör Vekili ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Bülent EKER ise “Güzellikleri güzelliklerle yaşamak lazım. Hele o güzellikler içerisinde güzel bir insan varsa, o insan da bu camianın içerisinden çıkıp sanayi camiası içerisine girip bizlere başarılarını göstermeye kalkarsa kocaman bir alkışı hak ediyor” diyerek konuşmacı Tuncay BİLGÜ’yü takdim etti. Prof. Dr. Bülent EKER, hepinizin bu tür programlara aç olduğunuzu düşünüyorum. Biz de bu noktada sizlerin bu bilgiye açlığınızı gidermeye çalışıyoruz” dedi.
 
Konuk Konuşmacı Tuncay BİLGÜ ise “Yeni şeyler yaratmayı, yenlikler getirmeyi ve herkese kazandırmayı seven biriyim. Ama her şeye herkes gibi bakmak yerine biraz daha geniş bakmak gerek” diyerek katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.
 
Soru-cevap bölümünde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ da kendi girişimcilik serüveninden kısaca bahsetti.
 
Etkinliğin sonunda Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen eğitimlerin ilki olan ve MEYOK ile Sosyal Bilimler MYO önderliğinde yürütülen “Nitel Yöntemler ve Nitel Veri Analizi Eğitimi”ne katılan NKÜ öğretim elemanlarına sertifikaları takdim edildi.
 
Üniversitemiz resmi YouTube kanalı NKÜ TV’den canlı yayınlanan etkinliği, MYO öğrencileri de bağlı bulundukları okullarda takip ettiler.
 
Toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik son buldu.