Minik Üreticiler Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Marul Hasadı Yaptı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN’in himayelerinde Proje Ofisi Koordinatörlüğü ve Teknik Bilimler MYO organizasyonu ile ilkokul öğrencilerinin doğa sevgilerini artırmak ve çocuklarda çevre bilincini ve duyarlılığını oluşturmak amacıyla “Minik Üreticiler” projesinin 4.’sü hayata geçirildi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN’in himayelerinde, Teknik Bilimler MYO, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ve Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesine Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KANTAR, akademisyenler ve Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri katıldı.
Proje öncesi konuşan Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, proje ile özellikle günümüz çocuklarının büyük bir kısmının sebze ve meyveyi manav reyonlarında gördüklerine dikkat çekerek, ilkokul birinci sınıf çağındaki miniklerin bitki ve toprağı tanımalarını sağlamaları amaçlandığını kaydetti.
Yapılan hasat faaliyetlerinin çocukların özellikle doğa sevgisi ve çevre bilinci edinmelerinde önemli bir adım olacağını belirten Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak doğa bilinci önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün dördüncüsünü hayata geçirdiğimiz “Minik Üreticiler” projemiz ile genç kardeşlerimizin doğa bilincinin temelden başlamasına katkı sağlamayı arttıracağımıza inancımız tamdır. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum.” sözlerine yer verdi. Sömestr tatiline girecek olan öğrencileri tebrik eden Rektör ŞAHİN, bütün öğrencilere şimdiden iyi tatiller diledi.
Proje Ofisi Koordinatörlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen faaliyette, 7 yaş grubu minik öğrenciler sera ortamında Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN başta olmak üzere Üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte kıvırcık marulu hasadı yaptı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde planlanan bu proje ile sebze yetiştiriciliği konularında uygulamalı eğitimler ile miniklerin bitki ve toprağı tanıması, sebze yetiştiriciliği örneği ile bu bitkilerin üretiminde aktif rol alması beklenmekte ve bu sayede bedensel, sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflendiği kaydedildi.
Ayrıca projede çocukların tarımsal ürünlerin üretim aşamasında; bitki ve toprak ile doğrudan temasla ve/veya izleyerek öğrenmelerini sağlamak, bitki ve toprağı tanımalarını sağlamak, çocukların doğa sevgilerini artırmak, çocuklarda çevre bilincini ve duyarlılığını oluşturmak, beslenmede sebzelerin önemini vurgulayarak, sağlıklı beslenmenin temellerini ilkokul eğitiminde kazanmaları konusunda alt yapı oluşturmaya çalışmaları da amaçlandığı belirtildi.
Kıvırcık marulu hasadının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN'in Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü'ne hediyesi olan mekanik kompost makinesi Minik Üreticiler'e tanıtıldı ve Minik üreticiler ile birlikte kompost makinesine “gübreci” ismi verildi.
Etkinlik minik üreticilere günün anısına katılım belgelerinin takdiminin ardından; toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.