NKÜ’de Geleneksel 3. Sosyoloji Günleri Konferansı Düzenlendi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı ve Sosyoloji Topluluğu tarafından Sosyoloji Günleri Konferansı düzenlendi.
Üç oturum şeklinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın ilk oturumu Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan ÇETİN’in açılış konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. ÇETİN, 3.’sü düzenlenen ve bir gelenek haline gelen Sosyoloji Günleri’nin bu yılki temasının “Ekoloji” olduğunu belirtti.
Konferansın 1. oturumu Rektör Yardımcısı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’ın başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel GENÇTAN, “Ekoloji ve İnsan” üzerine konuşurken, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan SEVGİ, “Ekolojinin Gelişimi” konusuna değindi. 1. oturum Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER’in “Hakim Sosyal, Paradigmada Ekolojik Paradigma: Yenilenen Bir Çağrı” üzerine konuşmasıyla son buldu.
2. oturum Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Prof. Dr. Hasan BOYNUKARA’nın başkanlığında gerçekleşti. Tarım Yazarı ve Çiftçi olan Abdullah AYSU, “Gıda Egemenliği: Sorunlar ve Alternatifler” konusuna değindi. Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İmdat GÜNGÖR, “Üreticinin Gözünden Ekoloji ve Tarım” teması hakkında konuşurken, oturum Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Tekirdağ İl Temsilcisi Filiz ÖZKAYNAK DİKDÖNEK’in “Tekirdağ TEMA: Umut Yeşertiyoruz” bağlamında ekoloji değerlendirmesiyle son buldu.
Son oturum ise Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan ÇETİN’in başkanlığında gerçekleşti. Bu oturumda “Yuva” isimli belgesel, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Ammar KILIÇ ve katılımcılar eşliğinde ekolojik ve sosyolojik perspektiften tartışıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği oturumlar toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.