2023-11-16

NKÜTEK’in Yürüttüğü AB SMP-COSME Projesi Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) Bilgilendirme Toplantısı Çorlu’da Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin bilgi birikimini, iş birliği, teknolojinin sanayiye aktarılması ve bilginin ticarileşmesine katkı sağlamayı desteklemek amacıyla Üniversite - Sanayi İş Birliği Faaliyetleri Kapsamında AB SMP-COSME Projesi Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) Bilgilendirme Toplantısı Çorlu Hilton’da gerçekleşti.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet ÇETİN, Tekirdağ NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER,  NKÜTEK Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış KOCABIYIK, TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT, Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri, Firma Temsilcileri, OSB ve ASB Müdürleri, akademisyenler ile basın mensupları ve davetliler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği açış konuşmasında, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Teknokent olarak göreve geldiğimiz günden bugüne değin ARGE konusunda Üniversitemizi ve şehrimizi bir üs haline getirmeye çalışıyoruz. Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi de ulusal ve uluslararası projelerimizdir. Teknokentimizde devam eden 79, başarıyla sonuçlanan 304 proje bulunmaktadır” dedi.

Rektör ŞAHİN konuşmasında “COSME Projesi, Batı Marmara Konsorsiyumu tarafından yürütülmekte ve Batı Marmara Bölgesi’nde projede yer alan tek kuruluş NKÜTEK ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesidir. Bu da hem üniversitemiz hem de şehrimiz için gurur vericidir. COSME projesi ile Kobilerimizin her alanda sürdürülebilir olması, dijitalleşmeleri, her türlü krize karşı dirençli olmaları ve bu bağlamda da küresel pazarlarda rekabet üstünlüğüne sahip olmaları hedeflenmektedir. Bu Projede emeği geçen KOSGEB Müdürlüklerine, Ticaret ve Sanayi Odalarına, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet ÇETİN de bir konuşma gerçekleştirdi. Protokol konuşmalarının ardından Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, “Tekirdağ Sanayisinin Genel Durumu” konulu bir sunumda bulundu.

İkinci oturum ise NKÜTEK Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış KOCABIYIK’ın “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Faaliyetleri” başlıklı sunumu ile başladı. Sonrasında Tekirdağ NKÜ Üniversite Sanayi İş Birliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü Koord. Yard. ve NKÜTEK TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT, “İşletmelerin Rekabet Gücünü Artırmak ve Ulusal Kalkınmaya Katkı Sağlayıcı COSME Programı Avrupa İşletmeler Ağı Proje ve Faaliyet ve Fırsatları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Oturumun son konuşmacısı ise “COSME Programı Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Uygulama Araçları, Mentörlük ve Eğitim Programı” sunumuyla Kaykayoğlu Innovation Group CEO’su Prof. Dr. Ruhi KAYKAYOĞLU oldu.

Soru-cevap bölümünün ardından programın kapanış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN gerçekleştirdi.