2022-03-03

NKÜ ile Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü arasında ‘İntörn Kimyagerlik Eğitimi Protokolü’ imzalandı.

‘İşletmede Uygulamalı Eğitim Programı’ anlamı taşıyan protokolü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN imzalarken, Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü adına ise Kurum Müdürü İbrahim Halil BAKIR imzaladı. İmza töreninde Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yelda YALÇIN GÜRKAN, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve İntörn Kimyagerlik Eğitimi Başkanı Prof. Dr. Temine ŞABUDAK, Kimya Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nesimi ULUDAĞ ve Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Kalite Kontrol Birim Sorumlusu Mithat DİNÇ yer aldı.

İmzalanan protokolün, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya lisans programını başarıyla yürüten tüm öğrencilerin kamu veya özel sektör işyerlerinde kendi sektörel alanlarının birinde uygulamalı deneyim kazanmalarını sağlamak için İntörn Kimyagerlik Eğitimi Yönergesi kapsamında olmak üzere gerekli kuralları ve esasları belirlediği kaydedildi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, imzalanan protokol ile ilgili olarak hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Uygulanacak (7+1) diye tabir ettiğimiz İntörn Eğitimi sistemiyle, Kimya Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin haftanın 5 iş gününü, toplamda 15 haftayı kimya sektörlerinde, bu protokol örneğinde ise Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvarında geçirmesi sağlanarak, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin uygulamalı eğitimle pekiştirilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz 2020-2021 bahar yarıyılında pandemi nedeniyle, teorik olarak uygulanan İntörn Kimyagerlik Eğitiminde, öğrencilerimiz ilk kez bu dönem firmalarla buluşturuluyor” şeklinde konuştu.

Rektör ŞAHİN ayrıca, “İntörn Kimyagerlik Eğitim Programı, Üniversite-Sanayi iş birliğinin gelişmesine ve daha nitelikli Kimyagerlerin yetiştirilmesine katkı sağlayacağı gibi, öğrencilerimizin sektörde yetişmesinden dolayı, mezuniyet sonrası iş bulma imkânlarını kolaylaştıracak ve firmalar da gelecekte çalıştırmayı düşündükleri Kimyager adaylarını izleme ve değerlendirme fırsatı bularak, ileriki süreçte insan kaynağı oluşturabilecekler” dedi.

YÖK tarafından yayınlanan ‘Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’ kapsamında, Türkiye’de (7+1) uygulamalı eğitime geçiş yapan Kimya Bölümleri arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Çukurova ve Sakarya Üniversitesinden sonra 3. sırada yer alıyor.

‘İntörn Kimyagerlik Eğitim’ Uygulaması hakkında detaylı bilgiye http://fened-k.web.nku.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.