2022-10-27

NKÜ Üniversite Hastanesi ‘Kemoterapi Merkezi’nin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle inşa edilecek olan 80 yatak kapasiteli Kemoterapi Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan SAYGI, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Üniversitemiz Genel Sekreteri Murat Kâmil TIRPANCI, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Üniversite Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN törenin açılışında yaptığı konuşmada, kanser hastalarının tedavisi için hizmet verecek Kemoterapi Merkezi’nin en modern teknoloji ve imkanlarla donatılacağına ve bölgenin önemli bir ihtiyacına çözüm olacağına dikkat çekerek, başta Süleymanpaşa Belediyesi olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL de konuşmasında Kemoterapi Merkezi’nin 2023 Ocak ayında tamamlanmasının planlandığını belirterek, bu merkezin Tekirdağ’a kazandırılmasından dolayı destekleri için Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hızır YAĞCI’nın okuduğu duanın ardından kurban kesilerek, Kemoterapi Merkezi’nin temeline ilk harcın dökülmesi ile tören tamamlandı.