2024-06-03

Prof. Dr. Adnan ORAK Tarafından Beyaztrak Mürdümük Çeşidi ve Acıbaklayı Geliştirme ve Islah Çalışmalarıyla İlgili Basına Bilgi Verildi



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan ORAK tarafından kurağa dayanıklı yüksek verimli Beyaztrak mürdümük çeşidi ve toprak verimliliğini artıran, yem sanayinde protein kaynağı olan, glutensiz un üretiminde kullanılan acıbaklayı geliştirme ve ıslah çalışmaları ile ilgili basına konuştu.

Ayrıca Prof.Dr. Adnan ORAK, TRT İstanbul Radyosu program yapımcıları Özlem COŞAR, Anıl ÇITAK ve İbrahim TÜRKSOY tarafından düzenlenen ‘Memleket Günlüğü’ programına konuk oldu.

Prof.Dr. Adnan ORAK, Tarla Bitkileri Bölümünde yürütülen ıslah çalışmaları sonucunda tescil edilen, kurağa dayanıklı Beyaztrak mürdümük çeşidi ile ilgili bilgiler ile aynı derecede öneme sahip acıbaklanın önemi ve devam eden ıslah çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Konuyla ilgili basın haberleri için: 

https://www.aa.com.tr/tr/gundem/tescilli-beyaztrak-bitkisi-kurakliktaki-verimiyle-ureticiyi-de-besiciyi-de-sevindirecek/3209681

https://www.instagram.com/leventsilistre/reel/C7KgAmKtXyN/?locale=fr_CA