2023-04-07

Saray Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesinden Üniversitemize Ziyaret



Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi organizasyonuyla Saray Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi ile Merkezî Kütüphaneyi ziyaret ederek bilgi aldılar ve kampüsü gezdiler.

Gezi kapsamında öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Ali İLHAN tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tanıtıldı. Ardından Fen Edebiyat Fakültesini ziyaret eden öğrenciler Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serbülent YILDIRIM, Prof. Dr. Kadir ERTÜRK, Doç. Dr. Tanju GÜREL ve Arş. Gör. Dr. Pınar BULUT’tan bilgi aldılar. Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim İsmet ÖZTÜRK ve Arş. Gör. Dr. Deniz CEYHAN ile de bir Kimya Laboratuvarını ziyaret ettiler. Daha sonra Hukuk Fakültesini ziyaret eden öğrencilere Arş. Gör. Ahmet Muaz KÖMÜR tarafından Hukuk Fakültesi hakkında bilgiler verildi. Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Sevim GAYTANCIOĞLU ise Merkezî Kütüphane ve kullanım koşulları hakkında bilgiler verdi.

25 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen gezide öğrenciler laboratuvarlardaki cihaz ve malzemeleri incelediler. Yetkililer tarafından öğrencilere puanlar, bölümlerdeki dersler, sunulan olanaklar, derslerin müfredatları ve mezun olan öğrencilerin kariyer ve iş olanakları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca üniversite hakkında tanıtıcı bilgiler verilerek, öğrencilerin üniversite ile ilgili soruları yanıtlandı.

Sosyal Yaşam Merkezinin de ziyaret edildiği gezi sonunda öğrenciler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tanımaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.