2016-05-12

Sitotoksisite ve Akımsitometri Çalıştayı

Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) ‘nde pretransplant hastalarda anti HLA sitotoksikantikorların varlığını ortaya çıkarmak için; Akım sitometri uygulamalarının sınırlarını zorlayan, teorik sunum ve uygulamaları içeren bir günlük “Çalıştay” düzenlendi.

Üniversitemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından organize edilen Çalıştay’ ın ilk bölümünde NKÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından Prof.Dr. Burhan Turgut, Marmara Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalıdan Doç.Dr. Pınar Ata,  BectonDickenson Uzmanı Diğdem Taşkaya ve Nabiltem den Doç. Dr. Türker Bilgen birer sunum ile eğitici olarak katılmışlardır.

Çalıştayın ikinci bölümünde ise Canlı hücrelerde pozitif serumla sitotoksisite deneyi gerçekleştirildi. Farklı fluoresan boyaların kullanımı ile sitotoksisitenin akım sitometri ile gösterilmesi ve incelenmesi katılımcılarla beraber irdelenmiştir.