2023-10-16

Tam Buğday Un Satış Duyurusu



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinin destekleriyle üretim alanlarından elde edilen ve hastalıklar-zararlılar için ilaçlama yapılmamış olan tam buğday unun satışı (Ekmeklik Buğday, Makarnalık Buğday) Çavdar ve Tritikale karışımı, Dekanlık personeli Recep ÇELİK tarafından (İrtibat Telefonu 0544 364 27 25) 3 kg'lık un satışı 90 TL'den(KDV Dahil) satılacaktır.

Satın almak isteyen üniversitemiz personeli, 16 Ekim 2023 Pazartesi gününden itibaren ESAS sisteminden saat: 10.00'dan itibaren sipariş oluşturabilirler.

Tam Buğday Un İçeriği;

Tam Buğday (ekmeklik buğday (%55), Makarnalık Buğday (%20)), Çavdar (%10) ve Tritikale (%15) Karışımıdır.

Üretim Koşulları;

Ziraat Fakültesi Tarım Arazisinde, Tarla Bitkileri Öğretim Üyelerinin kontrolünde, tarım ilacı ve gübresi kullanılmadan üretilmiştir. Herhangi bir kalıntı içermeden tarlada hasat edilen ürünün bütün olarak öğütülmesi ile doğal olarak üretilmiştir. Un katkısı (koruyucu, beyazlatıcı, raf ömrünü arttırıcı vb.) içermemektedir. Tam tahıl unları esmer renklidir.

Sağlık Bilgisi;

Buğday tanesinin tamamını içeren (kepek ve buğdayözü-ruşeym) ve ayrıca çavdar, tritikale içeren unlar; sağlıklı biyoaktif bileşenler (antioksidantlar, mineraller, aminoasitler, vitaminler-bilhassa E vitamini, fitosteroller vb.) açısından zengindir. Rafine (beyaz un) edilmiş undan en az 5 kat daha fazla zengin biyoaktif bileşenler içerir. Bu unlar, kardiyovasküler, kanser, tip-II diyabet ve obezite gibi birçok kronik hastalıkların oluşumuna engel olabilen biyoaktif bileşenleri içermektedir. Ayrıca, diğer normal unlardan farklı olarak yüksek miktarda lif içermekte olup uzun süre tokluk oluşturur. Beyaz un ile karıştırılarak da kullanılabilir.