2023-08-11

Tekirdağ NKÜ, Mersin ve Adana’dan Gazetecileri Ağırladı



Batı Trakya Gazeteciler Derneği ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen toplantıda bir araya geldi.

Tekirdağ NKÜ Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz KARACA, Federasyon Başkan Yardımcısı ve Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi IŞIKSAL, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan KIZILTAN, Federasyon Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer ESENDEMİR, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya TEPE, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin ÖZER, Tekirdağ NKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL, Batı Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin ve Adana'da görev yapan elli gazeteci ile Tekirdağlı gazeteciler, akademik ve idari personel katıldı.

Yaptığı konuşmada Üniversitemizin katettiği gelişim sürecine değinen Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin uzmanlaşan üniversite misyonu, almış olduğu YÖKAK Akreditasyonu, mezuniyet belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosu kullanımına hak kazanan fakülteleri, engelsiz bayrak ödüllü kampüsü gibi güncel konular hakkında konuklara bilgi verdi. Rektör ŞAHİN Üniversitemizin eğitim-öğretim olanaklarının yanı sıra konuşmasında, Pandemi ve 6 Şubat Depremi süreçlerinde Üniversitemizin topluma katkılarından bahsetti.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasının sonunda Mersin ve Adana'da görev yapan basın mensuplarını Üniversitemiz ve şehrimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklara teşekkür etti.

Program sonunda günün anısına takdimde bulunuldu. Sonrasında bölgeden gelen yerel TV temsilcileri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile bir röportaj gerçekleştirdi.