2023-10-06

Tekirdağ NKÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan Öğrencilere Oryantasyon Eğitimleri



Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulundan yabancı dil hazırlık eğitimi görecek olan öğrencilere yönelik olarak planlanan oryantasyon eğitimleri tamamlandı.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gizem AYDINLIOĞLU’nun yaptığı programda, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER'in bilgilendirme ve oryantasyon sunumunun devamında eğitimler, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinin öğrencilere hitaben yapmış oldukları bilgilendirme ve tanıtım sunumları şeklinde gerçekleşti.

Öğlenden sonraki programda ise zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi alacak öğrenciler için Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda bölüm öğretim üyelerinin katıldığı ayrı bir program gerçekleşirken, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi görecek olan öğrenciler için de yabancı dil seviye belirleme sınavı yapıldı.

2. gün etkinlikleri Yabancı Diller Yüksekokulu Ölçme Değerlendirme Komisyonu Başkanı Öğr. Gör. Gülay BİLGAN'ın öğrencileri okuldaki sınav ve notlandırma sistemi hakkında detaylı bilgilendirdiği açılış ile başladı. Ardından Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Güray KARADUMAN tarafından "Yabancı Dil Öğreniminde Teknolojiden Faydalanma" konulu uygulamaya dönük seminer etkinliği gerçekleştirildi.

Yüksekokul Sekreteri Meral TİRYAKİ'nin sunumunda ise danışmanlık sisteminin işleyişi, öğrenci temsilciliği sistemi ve işleyişi, iş sağlığı ve güvenliğinin öğrencileri ilgilendiren boyutları, çevre politikası, kalite güvence sistemi ile Tekirdağ'da öğrenci olmak konulu bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Eğitimlerde Yabancı Diller Yüksekokulu ile öğrenciler arasında kesintisiz ve sağlıklı bir iletişim ortamı kurabilmek için yapılan çalışmalar da öğrencilere tanıtıldı.