2023-10-12

Tekirdağ NKÜ İlahiyat Fakültesi Oryantasyon Programı Tamamlandı



2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yeni başlayan öğrenciler için Oryantasyon programı düzenlendi.

04 Ekim 2023 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Dekan Prof. Dr. Hasan KESKİN, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Vezir HARMAN ve Dr. Öğr. Üyesi Hızır YAĞCI ile  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Ramazan TUTAL’ın sunuculuğunda icra edilen program, Öğr. Gör. Hikmet ÇADIR’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından fakülte dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, fakülte içerisinde bir aile ortamının olduğunu vurgulayarak selamlama konuşmasını yaptı. Ayrıca Dekan KESKİN, İlahiyat Fakültesinde okumanın ayrıcalıklı bir husus olduğunu ve İslami ilimlere açılan kapının Arapça’dan geçtiğine dikkat çekerek yeni dönemin tüm öğrenciler için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sabri ÇELİKTAŞ ise İlahiyat programının önemine değinerek öğrencilerin zamanlarını tasarruflu kullanmaları gerektiğini vurguladı. ÇELİKTAŞ, öğrencilerin ilerleyen süreçlerde aldıkları eğitimle topluma örnek olacaklarını ifade etti.

Yeni gelen öğrencilerin Tekirdağ hakkında bilgi sahibi olmaları adına İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih KÖSE, Tekirdağ’ın sahip olduğu sosyal, kültürel ve coğrafi zenginliklere değindi. Tekirdağ’ın tarihi serüvenine değinen KÖSE, bu şehrin öğrencilere sağladığı sportif faaliyetler ve entelektüel birikim hakkında da bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.

 Öğrencilere Bilgilendirmeler Yapıldı

 Dekan yardımcısı Doç. Dr. Vezir HARMAN, üniversitenin vizyonu, işleyişi ve sahip olduğu imkânlar hakkında bilgi verdi. Üniversitemizin eğitim, spor, kültür, sanat vb. birçok alanda faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Öğrencilerin özellikle 2. sınıfta değerlendirebilecekleri Farabi, Mevlana ve Erasmus programları hakkında Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet BAYINDIR, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ÜZÜMCÜ ve Temel İslam Bilimleri Bölümü'nden Doç. Dr. Ömer YILMAZ programın şartlarını ve kişisel tecrübelerini aktardılar.

Üniversitenin ve özel olarak İlahiyat Fakültesinin bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının tanıtılması ve gerçekleştirdikleri etkinliklerin zikredilmesi için son sınıf öğrencilerinden Uğur ADIGÜZEL, bu topluluklar sayesinde öğrencilerin topluma yönelik faaliyetlerde katılım sağlamalarının önünün açıldığını ve öğrencilerin bu şekilde gelişim gösterdiğini ifade etti.

Programın son kısmında İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı Koordinatörü ve Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Nurefşan DİNÇ, öğrencilere hazırlık sınıfının işleyişine dair genel bilgiler verdi. DİNÇ, Arapça öğrenimi sürecinde öğrencilerin karşılaşabileceği olası zorluklara ve bunların çözümlerine değindi. Var olan müfredatın dışında öğrencilerin yararlanabileceği çeşitli kaynaklara yönlendirme yapıldı. Hazırlık eğitiminin önemsenmesi ve düzenli çalışmayla bu sürecin kolaylaşacağı ifade edildi.

Program 2023-2024 eğitim öğretim döneminde Tekirdağ NKÜ İlahiyat Fakültesine yerleşen yeni öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile son buldu.