2024-05-14

Tekirdağ NKÜ’de Tekirdağ İbadet Yapılarının Taşıyıcı Sistemleri ve Deprem Dirençliliğinin Araştırılması Proje Sunumu Kapsamında Çalıştay Gerçekleştirildi



Tekirdağ İbadet Yapılarının Taşıyıcı Sistemleri ve Deprem Dirençliliğinin Araştırılması Proje Sunumu kapsamında Rektörlük Sergi Salonunda proje tanıtım çalıştayı gerçekleştirildi.

Projede İl Müftülüğü ile iş birliği çerçevesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin ‘Taşıyıcı Sistemler I’ ve ‘Malzeme II’ dersleri kapsamında proje dahilindeki ibadet yapılarının rölöve ve yapısal analiz çalışmaları gerçekleştirilerek deprem dirençliliği belirlendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreter V. Prof.  Dr. Murat TAŞAN, İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, basın mensupları ve öğrencilerin katılımı ile yapılan çalıştayın düzenlemesinde koordinatörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Ahmet BAL gerçekleştirdi.

Öğr. Gör. Dr. Ahmet BAL’ın selamlama konuşmasının ardından İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK de bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında Tekirdağ’ın Kuzey Marmara fay hattının çok yakınında olmasına dikkat çekip, 6 Şubat Depremlerinde yıkılan tarihî yapıları hatırlatarak ilimizin önemli birer değeri olan tarihî statüdeki camilerin de deprem açısından diğer camiler ve binalar gibi risk altında olduğunu belirtti ve Üniversitemiz öğrencilerinin İl Müftülüğü ile iş birliği çerçevesinde gerçekleştirdikleri bu projenin önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin şehrimizdeki ibadet yapılarının taşıyıcı sistemleri ve deprem dirençliliğinin araştırılması proje sunumları sergi alanında tek tek gezildi ve öğrencilerden dinlendi.

Program sonunda Anadolu Ajansı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile konu hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.