2024-05-28

Tekirdağ NKÜ’de ‘Kardeş Şehir Uygulamaları ve Kentsel Diplomasi Konulu’ Akademik Etkinlik Düzenlendi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı tarafından düzenlenen "Kentsel Diplomasi Bağlamında Kardeş Şehir Uygulamaları” konulu akademik etkinlik gerçekleşti.

Etkinliğe, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Murat TAŞAN, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gökmen KANTAR, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan ÖZTÜRK, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğin konuşmacısı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT oldu. Açış konuşmaları, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gökmen KANTAR ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Miray ÖZDEN tarafından yapıldı. Programın Moderatörlüğünü Sosyal Bilimler MYO Yerel Yönetimler Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Mehtap POLAT üstlendi.

Başkan Ahmet SARIKURT, kentsel diplomasi ve kardeş şehir uygulamaları konusunda değerli bilgiler paylaştı. Gerçekleşen etkinlik sayesinde, yerel yönetimlerin uluslararası ilişkilerdeki rolü ve kardeş şehir uygulamalarının önemi hakkında katılımcılar değerli bilgiler edindi.

Program sonunda Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT'a, etkinliğe katılımı ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Murat TAŞAN tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.