2024-05-15

Tekirdağ NKÜ’de ‘Küresel Siyonizm ve Gazze Konferansı’ Düzenlendi



Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından, “Küresel Siyonizm ve Gazze” konulu konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Vergi Mahkemesi Başkanı Halil GÜNDÜZ, Tekirdağ İl Müftü Vekili Yusuf BEKTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Rektör Yardımcısı VBE Genel Sekreter V. Prof. Dr. Murat TAŞAN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, İl Müftülüğü yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Ramazan TUTAL’ın sunuculuğunu yaptığı program, İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii İmam Hatibi Emrah TEKBAŞ’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN gerçekleştirdiği açış konuşmasında “Konferansımızın konusu çok önemli bir konu. Programımızın konuşmacısı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi GÜNDÜZ alanında duayen bir Hocamız ve bize kanayan yaramız, İslam coğrafyasının en mazlum coğrafyası Gazze ve Küresel Siyonizm hakkında konferansta bulunacak. Üniversitemiz de Gazze’de yaşanan zulüm konusunda çok duyarlı ve ilgili. Kampüsümüzde iki hafta boyunca Gazze’ye Destek Çadır Eylemi gerçekleşmektedir” şeklinde konuştu.

Sonrasında Tekirdağ İl Müftü Vekili Yusuf BEKTAŞ da bir açış konuşması gerçekleştirdi ve “Bu önemli konuda gerçekleşen konferans, bütün İslam Âleminin dirilişine vesile olsun” dedi

Ardından konferansın konuşmacısı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi GÜNDÜZ, ‘Küresel Siyonizm ve Gazze’ başlıklı konferansını gerçekleştirdi. Prof. Dr. GÜNDÜZ, konferans sunumu konuşmasında 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanların öldürülmeye devam ettiğini ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında soykırım ve etnik temizlik yapıldığını söyledi. GÜNDÜZ, Gazze'de insanların yerinden edilerek açlığa mahkûm edilmesinin tüm dünyada, bir televizyon programı gibi tepkisiz kalınarak izlediğini vurguladı.

Soru-cevap kısmının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN kapanış konuşmasında “Prof. Dr. Şinasi GÜNDÜZ Hocamızın konferansı son zamanlarda dinlediğim en iyi dersti. İnşallah karınca misali Gazze’deki bu ateşi söndürmeye yardım ederiz” dedi.

Program günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi. Prof. Dr. Şinasi GÜNDÜZ daha sonra Rektörlük fuaye alanında kitaplarını imzaladı.