2024-05-30

Tekirdağ NKÜ’de ‘Çalışma İzin ve Muafiyetleri Semineri’ Gerçekleşti



Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanları tarafından çalışma izin ve muafiyetleri konusunda ‘Çalışma İzin ve Muafiyetleri Semineri’ adlı etkinlik düzenlendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile gerçekleşen semineri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü uzmanları verdi.

Etkinliğe, NAKDİM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fatma Derya ALAN, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Yaşar ESEN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gül Setenay ÖNÜRME, Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Yetkin ÖZER, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Seminerde Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER ve Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Yetkin ÖZER birer açış konuşması yaptı. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü uzmanları semineri gerçekleştirdi. Program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.