Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne Rekor Katılım
Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahibe GAFAROVA ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde, Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Azerbaycan ADA Üniversitesi iş birliği ile organize edilen International Congress on Social Sciences (INCSOS) VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi başladı.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yer alan ADA Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kongrede Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahibe GAFAROVA, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin AMRULLAYEV, ADA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hafız PAŞAYEV ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM açılış konuşmaları gerçekleştirdiler.
40’ı aşkın bilim insanı ile Kongre’ye yüksek bir katılım gerçekleştiren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi heyetinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşi Selda ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ ile çok sayıda akademisyen yer aldı.
INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin Onursal Başkanı olan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP konuşmasında Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinden bahsederek, eğitim alanında akademik iş birliklerinin öneminin altını çizdi.
Açılış konuşmalarının ardından, kongre Bosna Hersek, Arnavutluk, Macaristan, Bulgaristan, Sırbistan, Danimarka, Makedonya, Kosova, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’den 500’ü aşkın akademisyen ve araştırmacının eş zamanlı sunumlarının gerçekleştiği paneller ile devam etti.
Üç gün sürecek olan ve Karabağ Zaferi, Hocalı Katliamı gibi konuların merkeze alındığı INCSOS Kongresi, Azerbaycan ve Karabağ Havzasının kültürümüzde ve bilimsel çalışmalarımız üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak ve bilimsel anlamda Türkiye ile Azerbaycan arasında köprü oluşturarak, ülkeler arası ilişkilerin akademik ortam ve bilimsel üretimle sağlam ve sürdürülebilir bir zemine oturtma amacını taşıyor.