2023-08-24

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Rekor Doluluk Oranı



Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre adayların Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi lisans ve önlisans programlarını tercih etme oranı Önlisansta %100, Lisansta %98,7 ile rekor doluluğa ulaştı.

Üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısı Önlisans 1. Öğretimde 3671, Önlisans 2.Öğretimde 388 ve Önlisans Toplamda 4059 olurken; Lisans 1. Öğretimde Yerleşen Sayısı 2456, Lisans 2. Öğretimde 194 ve Lisans Toplam Yerleşende 2650 kişi oldu. Önlisans ve Lisans ile Üniversitemize Toplam Yerleşen Öğrenci Sayısı ise 6709 olarak açıklandı.

8 Fakültede %100 doluluk oranı görülürken Ziraat Fakültesi’nde %97 ve Çorlu Mühendislik Fakültesinde %90 doluluk gerçekleşti. Meslek Yüksekokullarının tamamı ise kontenjan doluluk oranında %100’e ulaştı.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kurumsal Akreditasyon almış, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesine sahip; alanında uzman akademisyen kadrosuyla hızla büyüyen, bölgesinde öncü ve ödüllü bir Üniversitedir. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemiz yine tercih merkezi olmuştur. Öğrencilerimize eğitim ve öğretimde çağın gereklerine uygun imkanlar sunarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. Tekirdağ NKÜ Üniversitesi olarak, öğrencilerimize Üniversitemizi tercih ettikleri için teşekkür eder; açıklanan sonuçların Üniversitemize, Tekirdağ'ımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.