2023-05-23

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Kapsamında ‘Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü’ Etkinliği Gerçekleştirildi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BANÜ-TTO) tarafından düzenlenen ‘Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü’ programı çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Youtube’tan canlı olarak da yayınlan etkinlik, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin YANIK, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü BANÜ-TTO Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Cem ALDAĞ’ın üstlendiği programda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin YANIK’ın yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, fikri mülkiyetin değeri ve yaratıcılığın teşvik edilmesinin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Programda, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selva STAUB tarafından “İnovasyon Nedir?” başlıklı sunum ve sonrasında Erdem Kaya Patent Ege Bölge Yöneticisi Türkmen FİLİZCİ tarafından “Fikri Haklar Farkındalık Eğitimi” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Oldukça kıymetli bilgiler paylaşılan program soru-cevap bölümüyle sona erdi.