2024-05-13

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) “Çanakkale Şehitlik Ziyareti ve Kültür Gezisi” Düzenlendi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Şehitlik Ziyareti ve Kültür Gezisi” düzenlendi.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla, ‘Çanakkale Şehitlik Ziyareti ve Kültür Gezisi’ düzenlendi.

Paydaş Üniversitelerin öğrencilerinden ve idari personelinden oluşan yaklaşık 80 kişilik bir grubun katılım sağladığı gezide öğrencilerin millî şuurlarını artırmak, tarih bilinçlerini pekiştirmek ve öğrenciler arası sosyal etkileşim yaratarak birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Rehber eşliğinde Kilitbahir, Alçıtepe Sağlık Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı gibi alanları ziyaret eden öğrenciler, Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı yerleri yakından görebilme imkânı buldukları için duygulandıkları, mutlu ve gururlu olduklarını söylediler.