2024-05-28

TÜB Sokak Basketbolu Turnuvası Tekirdağ NKÜ’de Gerçekleşti



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Yanı Dış Saha’da Sokak Basketbolu turnuvası düzenlendi.

Turnuvayı TÜB Dönem Başkanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, Tekirdağ NKÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seran AYDIN, paydaş üniversite takımlarının antrenörleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler izledi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, turnuvanın açış konuşmasında “TÜB kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri etkinliklerle paydaş üniversite öğrencileri arasında kaynaşma ve dayanışma ile sportif ruhu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim” dedi. Tekirdağ NKÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seran AYDIN da öğrencilere başarılar dilediği bir konuşma gerçekleştirdi.

Sonrasında Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in hava atışıyla turnuva başladı. İlk maçı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi takımları gerçekleştirdi. Ardından Kırklareli Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin takımları mücadele etti. Turnuvayı ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi üçüncü, Kırklareli Üniversitesi ikinci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ise birinci olarak tamamladı.