2016-04-12

Türkiye’de Kooperatifçiliğin Genel Görünümü ve Tarım Sektörü

Üniversitemiz Ekonomi Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Temsilcisi Dr. Hayati Başaran’ın katıldığı “Türkiye’de Kooperatifçiliğin Genel Görünümü ve Tarım Sektörü” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Dr. Hayati Başaran verdiği konferansta kooperatifin tanımını yaparak, kooperatifçiliğin Türkiye’deki durumu hakkında bilgi verdi. Coğrafi konumu, ekonomik ve sosyal gelişmişliği, refah seviyesi ve siyasi sistemi ne olursa olsun hemen hemen bütün ülkelerde koopratifçilik faaliyetlerine rastlandığını kaydeden Başaran, “Türkiye’de kooperatifçilik hareketinin Mithat Paşa’nın kurduğu “Memleket Sandıkları” ile başladığı kabul edilir.” dedi.

Konferansın ardından günün anısına teşekkür belgesi takdiminde bulunulurken, toplu fotoğraf çekimiyle program sonlandı.