2015-03-20

Ziraat Fakültesi’nde Biyoteknoloji Kariyer Günleri



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen Biyoteknoloji Kariyer Günleri başladı.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda üniversite ve özel sektörün buluştuğu bir etkinlik ile gerçekleştirilen Biyoteknoloji Kariyer Günleri’nde ilk olarak söz alan Dr. Yakup Bakır, gerçekleştirdiği sunumda Biotek Biyoteknoloji firmasının kuruluşundan bugüne dek geçirmiş olduğu aşamaları firmada biten ve devam etmekte olan projelerini anlattı. Dr. Bakır, ayrıca yürüttükleri bitki doku kültürü, hücre kültürü ve moleküler ıslah çalışmaları ile kozmetik alanında çalışmayı düşündükleri yeni konu başlıkları ve projeleri hakkında da kısa bilgilendirmelerde bulundu.

Dr. Yakup Bakır’ın sunumunun ardından Genometri Biyoteknoloji firmasından Arge Uzmanı Vahap Kapıkıran, firma ve çalışma konuları hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Firmada yürütülen insan sağlığı ve hayvan biyoteknolojisi çalışmalarından bahseden Kapıkıran sunumunda, kanser çalışmaları, ebeveyn tayini gibi çalışmalarda kullanılacak “tanı kiti geliştirilmesi” gibi yürüttükleri ve çalışılması düşünülen projelerine yer verdi. Firma yetkilisi Kerem Şenvardar ise firmanın kuruluşu, geldiği nokta ve proje destekleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Katılımcılar konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlarken, konuşmacılara Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat tarafından günün anısına Üniversitemiz plaketleri takdim edildi.