2020-12-01

Çorlu Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi 2020-2021 Eğitim öğretim yılı güz dönemi akademik kurulu pandemi koşulları nedeniyle online platformda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Akademik Kurul Toplantısına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve   Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER ile fakültenin akademik personeli katılım sağladı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER açılış konuşmasını yaparak fakültenin genel durumu ile ilgili bilgi verdi. Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan TECER aynı zamanda fakültede bugüne kadar yapılan çalışmalardan ve planlanan faaliyetlerden bahsetti.

Sunumun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasına “Öncelikle bu zor günlerde başta sağlık çalışanları olmak üzere şehit olan sağlıkçılarımıza ve hayatlarını kaybedenlere Rabbimden rahmet diliyorum. Hastalarımıza da acil şifalar dileyerek bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.  İnşallah bu zor günleri elbirliği ile atlatacağız.” sözleri ile başladı.

 “Çorlu Mühendislik Fakültemiz benim de mühendis olmam sebebiyle kıymetini çok iyi bildiğimiz ve hakikaten çok da önem verdiğimiz akademik birimlerimiz arasında.  Özellikle arazi bütünleşme çalışmaları da Bakanlıkça onaylandı. Bundan sonraki sürecin daha kolay ilerlemesini ve yapılacak yatırımların daha güzel olmasını temenni ediyorum. Herkesin bu binada bir tuğlası var. Tüm emeği geçen hocalarıma ve yöneticilerimize hürmetlerimi iletiyorum.” sözlerine yer veren Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Çorlu Mühendislik Fakültesini Üniversitemiz adına bölgeye katkı sağlayacak çok fazla proje ve bilimsel çalışmayı hayata geçirdiğini söyleyerek akademisyenleri tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “23 Mart 2020 tarihinden itibaren KOVİD-19’un Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi olarak açıklanmasından sonra sizlerin de bildiği gibi olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Maalesef eğitim ve öğretimimiz uzaktan eğitim olarak devam ediyor. Burada özellikle bilgi, birikim ve tecrübeleri ile uzaktan eğitime geçme noktasında emeği geçen Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne çok teşekkür ediyorum. Bu zor süreçte büyük katkıları oldu.” diyerek özverili çalışmanın gerekliliği, eğitim öğretim sürecinde akreditasyonun önemi ve başarı grafiği artan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin yoğun çalışma temposu hakkında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin akademik personelimizi bilgilendirdi.

“Geldiğimiz noktada kadrolar noktasında sıkıntı yaşayan arkadaşlarımızın teker teker elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN,  Üniversitemiz kadro atamalarında titizlikle takip edilen planlamalara ayrıntılı olarak değindi.

Toplantı Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in akademik personelin görüş ve önerilerini alması ile sona erdi.