2023-10-27

Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Üniversitemize Ziyaret



Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi organizasyonuyla Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Bölümü ile Merkezî Kütüphane ve Spor Salonunu ziyaret ederek bilgi aldılar ve kampüsü gezdiler.

Gezi kapsamında öğrencilere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Feyza Çağla ORAN, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Mehmet Emin ÜNLÜ, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Araş. Gör. Öznur AKDUMAN YILMAZ ve Hemşirelik Bölümü Araş. Gör. Çağla AVCU tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi tanıtıldı. Sonrasında Tıp Fakültesini ziyaret eden öğrenciler Anatomi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mazhar ÖZKAN’dan Fakülte ile ilgili bilgi aldılar. Ardından Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Havva Aksel ÇİÇEKÇİ Mimarlık Bölümünü, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğr. Gör. Dr. Kayahan YILMAZ Ziraat Fakültesini, Gıda Mühendisliği Bölümü Araş. Gör. Dr. Deniz Damla ALTAN ise Gıda Mühendisliği Bölümünü tanıttı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sevim GAYTANCIOĞLU, Merkezî Kütüphane ve kullanım koşulları hakkında bilgiler verdi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Kompleksi Sorumlusu Spor Eğitmeni Nihal ATA da spor salonu ve kampüs içerisinde yer alan spor tesisleri ve imkanlar hakkında bilgiler verdi.

17 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen gezide öğrenciler laboratuvarlardaki cihaz ve malzemeleri incelediler. Yetkililer tarafından öğrencilere puanlar, bölümlerdeki dersler, sunulan olanaklar, derslerin müfredatları ve mezun olan öğrencilerin kariyer ve iş olanakları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca üniversite hakkında tanıtıcı bilgiler verilerek, öğrencilerin üniversite ile ilgili soruları yanıtlandı.

Gezi sonunda öğrenciler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tanımaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.